Statutair directeur bij een handelsonderneming in industriële grondstoffen

Dit bedrijf leed verlies toen Geelhoedt & Jansen werd gevraagd de statutaire directie op zich te nemen en de winstgevendheid te herstellen.

De uitdaging

Het moederbedrijf in Nederland besloot de zittend directeur/ zaakvoerder ontslag te verlenen. Zij verzocht Pieter Geelhoedt een bedrijfsanalyse te doen. Hieruit bleek dat de commerciële gang van zaken de oorzaak van het negatieve resultaat was. Ook bleek de communicatie met het moederbedrijf in emoties te verzanden.
 

De aanpak

Als eerste actie herstelde Pieter het contact met de handelspartners, klanten en leveranciers. Vervolgens deed hij een strategische analyse. Hieruit volgde een businessplan en een commercieel plan, waar hij mee aan de slag ging. De primaire doelstelling was winstherstel door kostenreductie, en focus op verkoop en marketing.

Pieter mobiliseerde de medewerkers door hen te coachen op verantwoordelijkheid nemen. Hij gaf hen de ruimte die ze lang niet hadden gehad. Ook verving hij enkele verkopers. Bij dit alles werkte hij nauw samen met het moederbedrijf en benutte hij hun ICT en finance. Een synergie die de kosten sterk verlaagde. Omdat er ook op Verkoop en Inkoop veel gezamenlijke belangen waren, ontstond het idee van een centrale directie en faciliteiten vanuit Nederland met behoud van de Belgische identiteit op de markt.
 

Het resultaat

Door de nieuwe samenwerking met klanten en leveranciers nam de omzet meteen toe. In combinatie met de kostenreductie herstelde de winst zich in enkele maanden.
 

Pieter Geelhoedt blikt terug

“De eerste dag trof ik een weinig actieve houding van de verkoopmedewerkers aan. De zaakvoerder had de contacten met de strategische leveranciers laten versloffen. Zowel de inkoop als de verkoop hadden onder het voormalig management geleden. Desastreus voor een handelsonderneming. Ik proefde de frustratie bij het Nederlandse management, maar ook bij de medewerkers. Het bleek een verademing dat er iemand aan het roer kwam die de zaken onbevooroordeeld aanpakte, en bovendien resultaat boekte. Bij de medewerkers ontstond rust toen duidelijk werd dat de continuïteit van het bedrijf gewaarborgd was.

Na beëindiging van de opdracht nam de Nederlandse directie de leiding over. Hiertoe moest juridisch het een en ander gebeuren. De ondernemingsvorm wijzigde immers. Ik heb het contact gelegd met de jurist. Ook heb ik de Nederlandse directie bekend gemaakt met het “sociaal secretariaat”, dat in België o.a. zorgdraagt voor personeelsbeleid, salarisadministratie en sociaal juridisch advies. Voor de verkoop was het van belang dat de organisatie Belgisch bleef. Na de overdracht, kon het nieuwe management pasklaar instappen.”
 

Meer weten?

Wilt u weten hoe we uw bedrijf kunnen ondersteunen en uw uitdagingen aanpakken? Neem dan vrijblijvend contact op voor meer informatie. 

Wilt u meer weten over deze case?