Adviseur bij een landelijke 'hobbyvereniging'

De directie van deze vereniging met vele 1.000-den leden verzocht Pieter Geelhoedt om bijstand bij het opzetten van commercieel, strategisch en financieel beleid.

De uitdaging

Tanende ledenactiviteiten, ledenverlies, propositie uit de tijd en een averechts uitpakkend businessmodel. Een ernstige situatie die snel omgeturnd moest worden.
 

De aanpak

Pieter inventariseerde de situatie, en stelde een businessplan en commercieel plan op. Het businessmodel ging volledig op de schop. Tijdens de turnaround bleek het noodzakelijk om personele veranderingen door te voeren op het verenigingsbureau. Pieter coachte de directie en assisteerde bij het opstellen van motiverende documenten. Het bestuur gaf groen licht.
 

Het resultaat

De ledenraad kon verbeterende financiële resultaten tegemoetzien, evenals toename van ledenactiviteiten.
 

Terugblik van Pieter Geelhoedt

“Technisch gezien was de turnaround eenvoudig en snel te realiseren. Het was echter het politieke veld tussen ledenraad en bestuur waar de directie tussen moest schakelen. Ik putte uit eerdere ervaringen, waardoor ik het proces in goede banen kon leiden. Ook bij deze vereniging ging er veel te veel geld uit de kas. Het was dan ook volkomen begrijpelijk dat de ledenraad zich daartegen teweerstelde.”
 

Meer weten?

Wilt u weten hoe we uw bedrijf kunnen ondersteunen en uw uitdagingen aanpakken? Neem dan vrijblijvend contact op voor meer informatie.

Wilt u meer weten over deze case?