Adviseur bij een consultancyorganisatie

De organisatie had als onderdeel van een internationale financiële dienstverlener behoefte aan een duidelijke positionering. Een van de “partners” vroeg Geelhoedt & Jansen om een corporate propositie te ontwikkelen.

De uitdaging

De organisatie bestond uit vijf consultancy- en detacheringsrichtingen, die elk afzonderlijk als businessunit gemanaged werden. Er was bij enkele managers geen corporate-gevoel, wat resulteerde in versnippering. Pieter Geelhoedt stond voor de uitdaging voldoende gemeenschappelijkheden expliciet te maken om één propositie te realiseren, die voor alle managers aantrekkelijk was.
 

De aanpak

Pieter interviewde de vijf managers afzonderlijk. Hij stelde een sterke productgerichtheid vast. Reden voor Pieter om hen te vragen wat zij bij hun klanten wilden bereiken, anders dan slechts diensten te verkopen. De gemeenschappelijkheid lag hierin dat zij allen de klant wilden ontzorgen en voor hem naar een gezond bedrijf streefden.

Pieter ging op zoek naar de kernwaarden van de organisatie. Samen met de opdrachtgever ontwikkelde hij een complementair dienstverleningsprogramma. Vervolgens werd dat aan de managers teruggekoppeld, die ermee instemden. Er volgden nog enkele interviews, waarna de opdracht afgerond werd.
 

Het resultaat

Het proces van interviewen, uitwerken en terugkoppelen resulteerde in een corporate commerciële propositie en slogan, waar iedereen zich in kon vinden. Het MT was zich er bovendien van bewust geworden dat zij intern beter moesten gaan samenwerken.
 

Pieter blikt terug

“Een ogenschijnlijk eenvoudige opdracht. Het kwam voor mij – en mijn opdrachtgever (!) – onverwacht dat de organisatie zo versnipperd was. Geen van allen was zich dit bewust. Het was gewoon zo gegroeid. Naast de propositie heb ik aanbevelingen gedaan om één samenhangend management tot stand te brengen. Dat mijn opdrachtgever dit advies heeft opgepakt, is voor de organisatie wellicht nog belangrijker dan de propositie.”
 

Meer weten?

Wilt u weten hoe we uw bedrijf kunnen ondersteunen en uw uitdagingen aanpakken? Neem dan vrijblijvend contact op voor meer informatie. 

Wilt u meer weten over deze case?